joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de unitati de invatamant din Dolj, fara autorizatie

Zeci de unitati de invatamant din Dolj nu primesc nici anul acesta autorizare de functionare de la Directia de Sanatate Publica. Multe dintre ele au conditii improprii, dupa cum reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Prefectura Dolj:

„Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Dolj, ca urmare a Ordinului Prefectului nr. 316/04.09.2020, au informat Instituția Prefectului – Județul Dolj, că s-au efectuat în perioada 07-09.09.2020 12 controale la unităţi de învătământ preuniversitar din judeţul Dolj şi s-a constatat că sunt spre finalizare lucrările de reparaţii şi igienizare.

     Din cele 598 de unităţi de învăţământ catagrafiate din judeţul Dolj, 518 unităţi de invăţământ sunt autorizate, iar alte 80 de unităţi sunt neautorizate. Din totalul unităţilor de învăţământ neautorizate, 50 nu au solicitat autorizare, iar alte 30 nu îndeplinesc condiţiile de autorizare, adică au spaţii impropii, clădiri vechi, degradate, fără sursă de apă, grupuri sanitare degradate.

    Pentru supravegherea pregătirii unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea începerii noului an şcolar, în acord cu Ordinul comun MS 1949 şi MEC 5487/31.08.2020:
   - au fost supravegheate zilnic grădiniţele şi creşele aflate în activitate prin transmiterea, completarea şi monitorizarea fişelor de supraveghere (elaborate de către INSP);
   - s-a răspuns permanent solicitărilor din partea unităţilor de învăţământ care au cerut precizări privind instrucţiunile/scenariile din ghidul cuprins în Ordinul comun;
  - au fost trimise adrese către UAT-uri pentru precizarea personalului medical desemnat să asigure asistenţa medicală în unităţile de învăţământ;
 - s- a comunicat permanent cu ISJ Dolj, cu privire la situaţia autorizării unităţilor de învăţământ, adoptării prcedurilor de lucru pentru avizarea comună a scenariilor de începere a anului şcolar, problemelor apărute în unităţile de învăţământ.
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj vor efectua verificări la unitățile de învățământ începând cu data de 14.09.2020, în baza acțiunii tematice a Ministerului Sănătății – Inspecția Sanitară de Stat, care este dispusă la începerea fiecărui an școlar."

Politica