marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat, despre elevi: Nu vrei să porţi mască? Ieşi afară!

Raed Arafat spune, referitor la purtatul măştii de către elevi, că este nevoie de reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască trebuie să fie dat afară din clasă şi să stea pe hol. „Nu vrei să porţi mască, ieşi din clasă, aşteaptă pe hol, pentru că îţi pui colegii în pericol“, spune Arafat.

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) le-a dat sfaturi părinţilor şi profesorilor în contextul în care şcolile se redeschid în data de 14 septembrie.

Arafat subliniază faptul că profesorii trebuie să fie fermi în impunerea regulilor. În opinia lui Arafat, mai greu va fi pentru copiii care vin dintr-un anturaj care nu recunoşte existenţa virusului. „La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate şi să i se spună elevului. «Nu vrei să porţi mască, ieşi afară, aşteaptă pe hol! Când porţi mască intri în clasă, pentru că îţi pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinţii lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă elevul a fost expus o perioadă negaţiei şi a auzit că totul e o glumă, masca e glumă şi nu trebuie să o porţi, poate că la început va fi mai greu la şcoală, dar aici trebuie impuse nişte reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la şcoală trebuie respectate regulile“, a spus Arafat, la Digi24.

Politica