vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă, atac la Rotaru: „Jucătorii erau supărați, patronul le dădea dreptate!”

Fostul selecționer a explicat cum a fost posibilă rușinea de la Tbilisi. Piți l-a făcut praf pe Bancu

Victor Pițurcă a fost invitat de Digi Sport pentru a comenta prestațiile naționalei lui Rădoi. Invariabil discuția a atins și subiectul CSU Craiova, ultima grupare antrenată de cel supranumit Satana. Fără ocolișuri, Piți a recunoscut ruptura cu Rotaru, spunând că au fost jucători care-i pârau metodele de antrenament finanțatorului, iar acesta din urmă le ținea partea.
Ex-selecționerul a spus: „Meciurile internaționale au o anumită încărcătură. Chiar cu Lokomotiv Tbilisi!… Probabil că jucătorii au fost relaxați și s-a întâmplat asta. Eu când am fost la Craiova erau unii jucători supărați și vorbeau cu patronul și patronul le dădea dreptate. Ei voiau poezie, îi batem pe Mediaș și, gata, suntem mari! Eu cunosc foarte bine echipa, am antrenat acolo. Eu voiam acolo o echipă puternică, să realizez ceva. Nu să antrenez de pomană și să creez jucători. De asta am și plecat”.
Prestațiile dezamăgitoare ale lui Bancu sub tricolor nu au fost trecute sub tăcere de Pițurcă: „Trebuie să o spunem pe aia dreaptă. Nu avem acolo pe partea stângă un fundaș. E Bancu acolo, dar foarte slab a jucat. Și cu mine la Craiova, și în ultimele meciuri când au fost gata să câștige campionatul. Mi s-a părut puțin depășit în ultimul timp, nu știu ce s-a întâmplat. E fundaș stânga, joacă fundaș stânga, ce să fie? Ar putea vreodată să joace Bancu în fața lui Mihăilă sau Coman? Nu, el e fundaș de margine. Sigur, orice greșeală te costă la echipa națională, trebuie să fie jucători care nu greșesc la echipa națională”.
Piți l-a lăudat pe Cicâldău, dar l-a îngropat pe Nistor: „Cicâldău mi-a plăcut, nu este ăla postul lui, în fața apărării, singur, dar s-a descurcat. Nistor a jucat puțin, nu a avut realizări. La golul Irlandei de Nord și-a pierdut adversarul din marcaj, nu avea voie”.

Politica