joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unicat în România. Fan Zone, ca-n marile orașe din Europa. Reabilitarea Centrului Istoric al Craiovei continuă prin amenajarea unei zone destinate suporterilor

Craiova are, în acest moment, cel mai frumos centru istoric din România și se pregătește să dezvolte zona de promenadă și distracție cu un spațiu destinat în special iubitorilor sportului.
O mare parte a centrului vechi al Băniei a fost revitalizată de către proprietarii clădirilor și administrația locală, în ultimii ani. În următorul mandat al primarului Lia Olguța Vasilescu, va fi extinsă suprafața reabilitată și construită, prin amenajarea unei zone pentru fanii echipelor sportive ale Craiovei. Vor apărea o nouă piațetă și mai multe clădiri, care vor adăposti baruri, restaurante, hoteluri și magazine. Este un proiect demarat deja, care va consolida poziția Băniei pe harta orașelor europene de vizitat.

Secole de istorie
Unde? Piața Veche este cu adevărat inima Centrului Istoric al Craiovei. Înființată de negustori în secolul al XVI-lea, la confluența a patru drumuri (Drumul Caracalului, Drumul Cernețului, Drumul Vâlcii și Drumul Vidinului), ea devenea locul cel mai atractiv pentru craiovenii și locuitorii zonelor din apropierea orașului care voiau să-și cumpere legume, fructe, mătăsuri, obiecte de mobilier ori produse tradiționale. De-a lungul timpului, a avut mai multe denumiri – Târgul Vechi, Elca, Krasnoff – și a fost punctul de la care a început extinderea centrală a orașului, deoarece negustorii și-au construit în jurul acestei piețe case și prăvălii, formându-se astfel străzile România Muncitoare și Lipscani.
În prezent, zona este în paragină ca urmare a dezafectării tarabelor și demolării unor case fără valoare arhitecturală și istorică.
„Având în vedere poziția centrală în cadrul orașului și vecinătatea ei cu stadionul de fotbal sau cu Sala Polivalentă, unde se desfășoară nenumărate competiții sportive, care atrag foarte mulți spectatori, am considerat necesară amenajarea unei zone de regrupare a fanilor și de petrecere a timpului liber. Pot fi organizate diverse evenimente, precum târgurile tradiționale, dar poate deveni și un loc de promenadă sau de cumpărături. Cu siguranță, hotelurile care se vor ridica aici vor atrage și numeroși turiști”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei. CUI Mandatar Financiar: 21200019

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica