joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aeroportul din Craiova crește cu fonduri europene. 83 de milioane de euro este valoarea totală a investițiilor care se vor realiza la Aeroportul Internațional Craiova în 2020 – 2024

Candidatul alianței PSD+ALDE la președinția Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, propune un plan de investiții masive, cu finanțare certă, pentru extinderea Aeroportului Internațional Craiova, un obiectiv care garantează dezvoltarea economică și socială a județului și a întregii regiuni Oltenia.
Aeroportul a fost un pariu asumat și câștigat de administrația PSD. Atunci când Consiliul Județean Dolj a hotărât să lanseze revitalizarea acestui obiectiv, de la Craiova se zbura doar ocazional: în 2007, spre exemplu, doar 5.113 călători trecuseră prin acest aeroport. Prin comparație, în 2019, numărul a fost de peste 100 de ori mai mare: 514.544 de pasageri.
„Pentru noi, aceste cifre măsoară reușita și necesitatea unui proiect în care toată echipa Consiliului Județean, în frunte cu domnul președinte Ion Prioteasa, a crezut foarte mult. Am știut că, datorită aeroportului, putem veni în sprijinul multor oameni, din Dolj și din toată Oltenia, oameni care mergeau să lucreze în străinătate, oameni care aveau copii, rude și prieteni peste hotare, oameni care, pur și simplu, doreau să viziteze alte țări. De partea cealaltă, analizele noastre ne-au indicat, iar investitorii ne-au confirmat că aeroportul era o condiție pentru atragerea unor companii interesate să își dezvolte afacerile în această zonă și să creeze locuri de muncă”, a relatat actualul vicepreședinte al CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Condiții mai bune, rezultate vizibile
În ciuda contestatarilor, administrația PSD a început un plan de investiții alimentat, într-o primă etapă, cu peste 15 milioane de euro din bugetul propriu al CJ Dolj, bani care au asigurat modernizarea și extinderea terminalelor, construirea unui nou turn de control, amenajarea parcărilor și a spațiilor verzi, dar și dotarea cu echipamente performante.
Într-o a doua etapă, au fost obținute fonduri europene pentru un proiect în valoare de peste 24 de milioane de euro, prin care au fost modernizate toate suprafețele pe care circulă aeronavele. Rezultatele s-au văzut în scurt timp, prin atragerea unor companii de transport aerian și prin stabilirea unor curse directe către orașe importante din țări precum Marea Britanie, Spania, Italia sau Germania. Numărul călătorilor a crescut în mod spectaculos și a impus trecerea la un nou capitol în dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova.


„Cunoaștem așteptările publicului, știm că oamenii din Dolj și din județele învecinate își doresc curse aeriene către noi destinații și servicii tot mai diversificate. A fost clar, pentru noi, că trebuie să intrăm într-o altă etapă a dezvoltării aeroportului. Chiar în prezent, avem în desfășurare două investiții, cu o valoare totală de aproape 7 milioane de euro, prin care extindem actualele terminale pentru pasageri, pentru a atinge o capacitate de peste un milion de călători pe an, și, de asemenea, creăm noi locuri de parcare în imediata vecinătate, astfel încât să poată fi staționate circa 500 de autovehicule.
Cea mai importantă parte a planului pentru dezvoltarea aeroportului va fi realizată tot cu ajutorul fondurilor europene. Avem într-un stadiu foarte avansat un proiect major, de peste 60 de milioane de euro, pentru care vom obține finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare și vom construi, de la zero, un nou terminal pentru pasageri. Vom realiza o clădire cu 3 niveluri, a cărei suprafață totală depășește 2 hectare și care va fi configurată și dotată la înălțimea celor mai exigente standarde internaționale în domeniu, astfel încât condițiile pe care le oferim călătorilor să fie ireproșabile”, a declarat candidatul alianței PSD+ALDE la președinția Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Măsuri pentru un plus de siguranță
Cosmin Vasile a precizat că, recent, a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru un proiect în valoare de aproape 16 milioane de euro, ce prevede realizarea unei serii de investiții care vor crește gradul de siguranță pe Aeroportul Internațional Craiova. „Vom amenaja, împrejurul aeroportului, un drum prevăzut cu instalație de iluminat și propriul sistem de supraveghere și detecție, ceea ce va permite depistarea rapidă a oricăror eventuale incidente, dar și deplasarea operativă a echipei speciale de intervenție. În plus, va fi extins sistemul de camere video cu ajutorul cărora sunt monitorizate zonele din interiorul și din vecinătatea terminalelor și vor fi procurate echipamente de detecție pentru verificarea bagajelor de mână și de cală”, a afirmat Cosmin Vasile.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei. CUI Mandatar Financiar: 21200019

Politica