Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Majoritatea şcolilor se deschid după „scenariul galben”

Publicat

pe

Majoritatea şcolilor din judeţul Olt vor începe cursurile după „scenariul galben”, deşi doar în şapte localităţi s-ar impune acest lucru.

Deşi doar în şapte localităţi din Olt rata de infectare la o mie de locuitori, transmisă de DSP, depăşeşte cifra 1, în cele mai multe şcoli din Olt se va aplica scenariul galben, copiii fiind chemaţi câte două săptămâni la cursuri, prin rotaţie.

Reprezentanţii ISJ au declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că unităţile au autonomie şi decizia se ia în Consiliul de Administraţie.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, în teorie, cursurile ar trebui să se desfăşoare după „scenariul galben”, doar în şcolile din şapte localităţi: municipiul Caracal şi comunele Călui, Cezieni, Orlea, Strejeşti, Tătuleşti, Vişina.

Cu toate acestea, unităţile de învăţământ care nu se află în cele şapte localităţi au autonomia de a organiza cursurile tot după „scenariul galben”, adică doar cu prezenţa a jumătate din clasă, prin rotaţie, câte două săptămâni. În majoritatea şcolilor din judeţ, aşa se va începe anul şcolar, anunță realitateadeolt.net

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.