joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Stroe s-a băgat în războiul pentru tradiția Universității Craiova

Adrian Mititelu și Mihai Rotaru se află într-un conflict de la distanță încă din anul 2013, atunci când Craiova a înscris două echipe în Liga 2: CSU și FCU. Cu timpul, lucrurile s-au mai liniștit în Bănie, dar de când alb-albaștrii conduși de Nicolo Napoli au anunțat că se bat pentru a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc, oamenii au început să se contreze, din nou.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, și-a exprimat părerea în ceea ce privește adevărata continuatoare a „Științei”. Acesta a explicat de ce consideră formația Craiovei din Liga 1, patronată de Mihai Rotaru, singura Universitatea.
„Echipa asta (n.r. – CSU Craiova) a rezultat… Sunt prieten cu Pavel Badea şi vă fac o confidenţă din acea perioadă. Pavel Badea, după cum ştiţi, este preşedintele clubului CS Universitatea Craiova, clubul sportiv departamental din subordinea Ministerului Educaţiei. În momentele în care în Craiova nu mai exista echipă, Pavel Badea s-a gândit şi a avut ideea reînfiinţării aceste secţii de fotbal în cadrul acestui club departamental. Balaci, Tilihoi, Beldeanu, Cămătaru şi toţi ceilalţi au jucat la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, secţia de fotbal a acestui club, al Ministerului Educaţiei. Marea majoritate a acestor fotbalişti erau şi studenţi ai Universităţii din Craiova. La vremea respectivă demersul a fost iniţiat de el împreună cu administraţia locală, iar alături de ei a venit o S.C. suficient de puternică, care să susţină această activitate fotbalistică. Şi din această asociere, luându-se în considerare palmaresul, susţinerea administraţiei locale, care vine cu stadionul, şi banii investitorilor, pe care nu o să-i numesc acum, a rezultat acest club care continuă activitatea şi tradiţia”, a spus Ionuţ Stroe citat de Looksport.ro.
Explicațiile lui Stroe au apărut la scurt timp după ce fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, și-a spus opinia legată de adevărata continuatoare și a dezvăluit că a votat împotriva înscrierii echipei lui Mihai Rotaru în Liga 2.
„Omul ăsta (Adrian Mititelu) a luat echipa de jos și a adus-o aici, nu s-a trezit nu știu unde cu ea, a luat-o și a promovat-o. Nu am nimic nici cu unii, nici cu alții. În fotbal, eu am votat împotrivă, când am fost în Comitetul Executiv, eu nu am fost de acord să se promoveze peste două divizii, așa, că vrem noi să ducem o echipă sus. O echipă se duce sus după ce parcurge toate etapele. Da, eu am votat împotrivă (când CSU Craiova a primit un loc în Liga 2). Au fost vreo 3, 4, care au votat împotrivă, iar eu am fost unul dintre ei. Eu sunt născut la Craiova, am crescut la Vâlcea, mă consider vâlcean, dar asta e echipa cu care eu țin!”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.
Nu cu mult timp în urmă, Eugen Neagoe vorbea și el despre atmosfera tensionată dintre cele două echipe ale Craiovei. Antrenorul își dorește doar o echipă în Bănie.
„Ar fi foarte interesant să promoveze și ei, ca la anul să avem un derby. E foarte bine să fie două echipe din Craiova în prima ligă. S-a mai întâmplat, a fost Electroputere, a fost și Extensiv. Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi fost să fie o singură echipă în Craiova, una puternică, unde toți suporterii să fie lângă ea”, a punctat Neagoe luna trecută, la GSP Live. Întrebat despre șansele de promovare ale echipei lui Adrian Mititelu, tehnicianul a declarat: „Depinde ce buget vor aloca pentru anul următor și dacă vor aduce jucătorii de care au nevoie”.

Politica