Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Minora de 14 ani, reținută după ce a bătut altă adolescentă

Publicat

pe

Minora de 14 ani, din Târgu Jiu, a fost reţinută pentru lovire sau alte violenţe, în urma celor două filmări care au apărut în spaţiul public şi în care două fete de 12, respectiv 13 ani sunt agresate de mai multe adolescente.

Tatăl agresoarei consideră că poliţiştii au făcut o greşeală că au reținut-o deoarece fiica lui este încă un copil şi va fi afectată pe viitor. Acesta spune că a discutat cu diriginta pentru a fi mutată la o altă şcoală, scrie Adevărul.

Acesta recunoaşte că nu a stat prea mult timp lângă fiica sa, având în vedere problemele cauzate de pandemia de COVID-19, dar consideră că măsura luată de poliţişti este excesivă şi se arată dispus să meargă în arest în locul ei deoarece aceasta va suferi o traumă.

„Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alţii cu săbii care au intrat peste oameni şi nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soţia mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu… Am fost îngrădiţi de acest drept de a sta lângă copiii noştri şi iată consecinţele. Ştiu că a fost o greşeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poţi să vezi, mă pun şi în postura părinţilor fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuţi decât mine. Mă duc eu în locul ei…“, a spus tatăl agresoarei, pentru publicaţia gorjonline.ro.

Mama fetei lucrează la o unitate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi o perioadă de trei luni a fost nevoită să respecte o serie de condiţii stricte, pentru a nu transmite noul coronavirus beneficiarilor sau membrilor familiei, astfel că a stat departe de familie.

Pe de altă parte, tatăl fetei care a fost bătută şi umilită într-un mod barbar spune că fiica lui nu i-a spus nimic despre ceea ce se întâmplă deoarece i-a fost teamă: „Au ameninţat-o că dacă spune ceva o bat până o omoară. Îi este teamă în continuare“.

Într-un filmuleţ care a fost postat pe reţelele de socializare, o fată de 13 ani este agresată şi umilită într-un mod cumplit de alte patru minore, în timp ce un băiat filmează şi le îndeamnă să lovească mai tare. Ulterior a mai apărut un alt filmuleţ în care unele dintre fetele agresoare lovesc alte victime.

Continue Reading