sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum votează alegătorii depistați cu febră la intrarea în secțiile de votare

Persoanele depistate cu simptome specifice infecției cu noul coronavirus la triajul făcut la intrarea în secțiile de votare își vor putea exprima opțiunea electorală urmând a parcurge un circuit separat de cel destinat celorlalți alegători.

Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătății a explicat modul în care Ministerul Sănătății şi Ministerul de Interne au definit regulile pentru exercitarea în condiţii de siguranţă sanitară a dreptului la vot: „Legat de ziua votului, aceste reglementări au fost analizate și vor fi publicate în cel mai scurt timp. Aici putem vorbi de trei tipuri de situații: vorbim de pacienți care sunt confirmați și se află în spital sau de pacienți care sunt în izolare sau carantină. Evident, pentru acești pacienți soluția este aceea a urnei mobile.

Când ajungi într-o secție se face triajul, cum se face în toate instituțiile. Dacă se descoperă că ai febră, un lucru pe care nu-l simți, (…) se va organiza un circuit special, astfel încât în respectiva cabină să intre doar pacienții cu această simptomatologie. Aceasta va fi cea mai apropiată locație de ușă astfel încât să intre și să iasă cât mai repede, vor avea prioritate, vor fi condiții speciale”, a declarat oficialul MS, citat de psnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă în acest comtext nu ar fi un moment oportun pentru organizarea mai multor secții de votare, secretarul de stat din Ministerul Sănătății a răspuns: ”Cred că este un moment foarte oportun pentru o astfel de discuție. Este foarte important să putem exercita acest proces esențial al democrației, votarea, și să ținem cont de toate aceste elemente pentru că, acum, mai mult ca niciodată, administrația locală este esențială”.

Totodată, Andrei Baciu a ținut să sublinieze că este important ca alegerile locale să aibă loc pentru ca astfel să fie validate noile conduceri ale localităților. Asta în condițiile în are multe aspecte ce țin de gestionarea crizei sanitare provocate de epidemia de coronavirus revin în sarcina administrațiilor locale.

Politica