sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă înaintea deschiderii anului școlar. “Trebuie să se pregătească pentru asta, sigur vor fi probleme!”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, este sigur că infectările cu coronavirus vor crește odată cu începerea anului școlar, programată pe 14 septembrie, în principal pentru că activitatea didactică nu se poate desfășura dacă nu interacționezi cu cei din jur.

“Treaba e foarte complexă și nu cred că o să ne așteptăm la un mare succes de la început, dar trebuie să luăm lucrurile cu calm, să fim răbdători. Eu sunt convins că numărul de cazuri va crește, cred că toată lumea e de acord. Nu e niciun argument ca să scadă. Evident că activitatea școlară e una complexă, presupune multe interacțiuni. Important e să le ținem sub control și să găsim în cadrul familiilor înțelegere, ca să nu se transmită eventual infecția de la copil la persoane din familie care au boli cronice”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Gandul.

Rafila spune că elevii trebuie să comunice constant cu părinții lor, iar cei din urmă să fie pregătiți din toate punctele de vedere în momentul în care în clasa unde învață copiii lor apare un caz de coronavirus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În continuare, Alexandra Rafila a declarat că este foarte important ca elevii să conștientizeze, deși va fi greu, importanța purtării măștii în spațele închise, dar și utilitatea splălatului des pe mâini.

“Primul lucru ar fi exemplul personal de utilizare a măștii, de spălat pe mâini, de păstrare a distanței la plimbare, lucurile astea trebuie explicate și exersateîn familie. Când copilul ajunge la școală, să știe aceste lucruri. Ele vor fi explicate de profesori și supraveghetor, dar trebuie repetat. De asta e bine ca fiecare părinte să cunoască exact detalii despre modul de organizare a școlii, că poate contribui la explicarea acestor lucruri copilului. Sigur că vor fi probleme: copilul smulge masca sau o scapă pe jos, cine-i dă o mască nouă? Copiii au tendința să schimbe măștile între ei, lucrurile astea trebuie discutate în familie. Depinde de abilitățile de comunicare ale părinților, de copii, cum sunt educați și percep acest lucru”, a mai explicat profesorul.

Politica