joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii locali din Târgu Jiu continuă lupta cu ambrozia

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a demarat campania de informare ”STOP AMBROZIEI ÎN TÂRGU JIU”, în scopul creșterii gradului de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la pericolul pe care îl reprezintă această plantă pentru sănătate.

Începând cu data de 18 iulie 2020, una dintre modificările legislative vizează includerea Poliției Locale printre instituțiile de control abilitate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei. 80 de terenuri infestate cu ambrozia au fost descoperite, luna trecută, pe raza municipiului Târgu Jiu.

„În urma somațiilor transmise proprietarilor, pentru 72 de terenuri s-au luat măsurile necesare pentru eliminarea buruienii, iar pentru 8 terenuri a fost demarată procedura de identificare a deținătorilor legali, urmând a se dispune măsurile legale în vigoare. Proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane”, informează oamenii legii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu AVERTISMENT. Nerespectarea prevederilor din avertisment se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Conform medicilor alergologi, ambrozia este una dintre cele mai periculoase plante, simptomatologia acesteia având unele particularități comune cu boala COVID-19 (strănut, obstrucție nazală, episoade de tuse, dificultate în respirație sau wheezing). Ea atinge perioada maximă de polenizare în lunile august-septembrie, polenul de ambrozie fiind cea mai frecventă cauză a alergiilor de toamnă.

Politica