vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Tăieri ilegale de pomi în localitatea Valea Ursului

Mai mulți arbori din apropierea școlii din localitatea Valea Ursului, comuna Tâmna, au fost tăiați ilegal. Administrația locală a fost sancționată contravențional de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinți, întrucât nu a putut prezenta documente care să motiveze tăierea.
Comisarii au efectuat verificările în urma unei sesizări care semnala tăierile ilegale de arbori din specia tei, nuc, castan și stejar.
„În urma sesizării înregistrate la sediul GNM – CJ Mehedinți cu privire la încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în localitatea Valea Ursului, comuna Tâmna, constând în tăieri ilegale de arbori din specia tei, nuc, castan și stejar de pe spațiul verde aferent școlii din localitate, în data de 26.08.2020 comisarii GNM – CJ Mehedinți au verificat cele semnalate în petiție, împreună cu reprezentanții autorității administrației publice locale a comunei Tâmna”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Mehedinți.
În cadrul verificărilor, reprezentanții Gărzii de mediu au găsit resturi provenite de la tăierea arborilor. Acțiunea nu a putut fi motivată în mod legal de administrația publică locală.
„Întrucât pe amplasamentul menționat în petiție, au fost identificate resturi lemnoase provenite din tăierea arborilor din specia tei, nuc și tuia, iar administrația publică locală nu a putut să prezinte documente care să ateste faptul că respectivii arbori ornamentali plantați pe spațiul verde aferent școlii necesitau lucrări de eliminare a ramurilor uscate sau că afectau siguranța imobilului, siguranța traficului pietonal și rutier, precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene”,  transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Mehedinți.
În acest caz, s-a aplicat sancțiune contravențională conform Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi.

Politica