sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tricolorii mici și-au ales numerele pentru partida cu Finlanda

Echipa națională de tineret a României dă piept cu Finlanda în această seară, de la ora 19:00. Cu o zi înainte de meci, numerele de pe tricouri au fost stabilite. Din cei 24 de jucători convocați pentru cele două partide din această lună, Andrei Chindriș nu are drept de joc pentru meciul din Finlanda, fiind suspendat.
Astfel, tricolorii vor evolua cu următoarele numere: 1. Andrei Vlad, 2. Radu Boboc, 3. Claudiu Petrila, 4. Alex Pașcanu, 5. Cătălin Itu, 6. Virgil Ghiță, 7. Valentin Mihăilă, 8. Carlo Casap, 9. George Ganea, 10. Dennis Man, 11. Olimpiu Moruțan, 12. Teodor Axinte, 13. Alex Mățan, 14. Marius Marin, 15. Radu Drăgușin, 16. Raul Opruț, 17. Alex Cîmpanu, 18. Andrei Rațiu, 19. Denis Haruț, 20. Andrei Ciobanu, 21. Valentin Costache, 22. Darius Olaru, 23. Horațiu Moldovan.
Valentin Mihăilă, autor al unui hattrick în partida tur cu Finlanda, disputată la Voluntari, vrea să marcheze iar în poarta nordicilor: „M-aș bucura să o fac din nou, ar fi perfect să iau și mingea acasă, așa cum s-a întâmplat în tur. Totuși, aș fi la fel de fericit dacă am câștiga indiferent cine ar marca”.
Partida U21 Finlanda – România va fi arbitrată de un grec. Anastasios Papapetrou, în vârstă de 35 de ani, se va afla la centru, fiind ajutat de asistenții Tryfon Petropoulos și Iordanis Aptosoglou, precum și de al patrulea oficial Angelos Evangelou. Arbitru internațional din 2016, Papapetrou nu are o experiență bogată la nivel european. În 2019 a bifat o partidă în grupele Europa League, două meciuri în preliminariile EURO 2020 și alte două la turneul final EURO U19.
Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021. Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Politica