vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Zeci de cadre didactice renunţă la catedră de teama infectării cu noul coronavirus

Zeci de cadre didactice din judeţul Gorj au decis să se pensioneze, deşi mai puteau rămâne măcar trei ani la catedră. Dascălii se tem că odată cu redeschiderea şcolilor, multe unităţi de învăţământ suprapopulate riscă să se transforme în adevărate bombe epidemiologice.

Reprezentanții sindicaliștilor trag un semnal de alarmă și spun că sunt mulți profesori, dar și părinți care vor refuză să își aducă copiii la școală începând cu 14 septembrie, dacă nu le sunt asigurate măsuri de protecție.

Profesorii spun că riscul de contaminare este foarte mare, atâta timp cât ei vor preda la mai multe clase, intrând astfel în contact cu foarte mulți elevi, informează stiri.tvr.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din această cauză, profesorii aflaţi în prag de pensie au solicitat să plece de la catedră. Asta în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, inspectorii şcolari primeau solicitări pe bandă rulantă de la dascăli care deşi aveau vârsta pensionării cereau să mai rămână în sistem.

Dascălii au emoţii şi din cauza alegerilor locale ce se vor desfăşura în unităţile de învăţământ. Au propus chiar să fie amânat noul an şcolar până când spaţiile vor fi dezinfectate astfel încât să nu fie niciun pericol pentru elevi şi nici pentru profesori ţînând cont de câţi oameni vor ieşi la vot şi vor ajunge în sălile din şcoli.

În judeţul Gorj, aproximativ 150 de dascăli predau deşi au împlinit vârsta pensionării.

Politica