joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum s-a desfășurat testul de COVID-19 la echipa națională

Tricolorii și membrii staff-ului tehnic al naționalei a fost testați oficial înaintea meciului din Liga Națiunilor, de vineri, cu Irlanda de Nord. Reprezentanții instituției medicale acreditate pentru competițiile oficiale continentale au ajuns la Mogoșoaia și, în baza unui desfășurător bine pus la punct, au recoltat probele în vederea testării COVID.
În contextul pandemiei, tradiționala cină a jucătorilor naționalei la un restaurant din apropierea cantonamentului de la Mogoșoaia a fost anulată. Tricolorii au petrecut cu un grătar organizat în aer liber, în curtea interioară a cantonamentului. Regulile de prevenție au fost respectate: mese distanțate, tacâmuri și veselă dezinfectate și doar 3 persoane la o masă.
Cele două partide din septembrie, cu Irlanda de Nord și Austria, reprezintă un nou început atât pentru echipa națională, cât și pentru noul staff tehnic al tricolorilor. Chiar dacă a fost numit la final de 2019, Mirel Rădoi încă nu a apucat să debuteze pe banca primei reprezentative din cauza pandemiei. În staff-ul său tehnic se regăsesc „secunzii” Nicolae Dică și Florin Constantinovici, cu primul a lucrat la FCSB, iar cel de-al doilea i-a fost alături în campania EURO U21. Antrenor cu portarii rămâne Leontin Toader, membru al staff-ului și în mandatul lui Cosmin Contra, în timp ce preparator fizic este Horațiu Baciu, promovat de la naționala U21.
Mirel Rădoi are la dispoziție un lot format din 23 jucători cu care va pregăti primele sale jocuri la conducerea primei reprezentative:
Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0);
Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0);
Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4);
Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0).

Politica