vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Braconieri, prinși de jandarmi pe râul Olt

Patru bărbați au fost prinși de jandarmii vâlceni în timp ce scoteau pește din râul Olt, cu ajutorul unor plase de pescuit. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 88 kg peşte din speciile crap, caras, şalău şi fitofag, o barcă pneumatică de culoare verde, 2 vâsle de aluminiu, 4 saci în care se aflau 6 setci în lungime totală de 480 m. Incidentul a avut loc în zona Barajului Ioneşti din localitatea Olanu.
„Echipajul de jandarmerie, lucrătorii din cadrul A.N.P.A. – Serviciul Regional Oltenia şi A.J.V.P.S. Vâlcea, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat pe luciul apei o barcă pneumatică în care se aflau 2 persoane, iar pe malul apei alte 2 persoane lângă un autoturism. Ajunse cu barca la mal, cele 2 persoane au descărcat 5 saci de rafie pe care i-au ascuns în lăstărişul de pe marginea malului, au urcat barca deasupra autovehiculului intenţionând să se pună în mişcare. Având în vedere cele observate, jandarmii i-au surprins, şi-au declinat calitatea şi i-au întrebat despre prezenţa lor în zonă”, se arată într-un comunicat al jandarmeriei.
Bărbaţii au recunoscut că au pescuit pentru consum propriu fără a deţine autorizaţie de pescuit, iar sacii ascunşi urmau a fi ridicaţi la o oră ulterioară. Actele de sesizare au fost întocmite „pescarilor”, iar barca, vâslele şi setcile au fost predate Postului de Poliţie Olanu pentru continuarea cercetărilor. Întrucât peştii se aflau în stare vie, aceştia au fost deversaţi în râul Olt.

Politica