joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SUA. Un alt bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie, la Los Angeles

Un bărbat de culoare a fost ucis de poliție, care afirmă că acesta era înarmat cu un pistol, luni, la Los Angeles.

Potrivit Biroului şerifului din comitatul Los Angeles, bărbatul de culoare, în vârstă de „aproximativ 30 de ani”, circula cu bicicleta, luni după-amiază, când agenți de poliție au încercat să îl oprească pentru o infracțiune la codul rutier. Acesta „a luat-o la fugă”, abandonându-și bicicleta.

Polițiștii au reușit însă să-l ajungă din urmă. În acel moment, a povestit locotenentul Brandon Dean, tânărul afro-american „l-a lovit pe unul dintre polițiști în față”, scrie Hotnews.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fugă, suspectul a lăsat să-i cadă un maldăr de haine pe care le ținea în mână.

„Agenții au observat că un pistol negru, semiautomat, se afla în grămada de haine”, a spus locotenentul de poliție Brandon Dean.

Polițiștii au deschis atunci focul. Bărbatul, lovit de mai multe gloanţe, a murit pe loc.

„Acesta se afla în posesia unei arme de foc și a atacat un polițist”, a insistat Dean, precizând că o anchetă a fost deschisă în acest caz.

Potrivit presei locale, aproximativ 100 de persoane s-au adunat la locul respectiv luni seara, în contextul în care mișcarea de protest contra rasismului şi brutalităţii poliţiei a fost relansată în Statele Unite, după ce un polițist alb a împușcat de șapte ori în spate un alt afro-american, la Kenosha, în Wisconsin. Tânărul de culoare, pe nume Jacob Blake, a rămas paralizat.

Politica