marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației: părinții pot opta pentru cursuri online pentru copiii lor

Copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot face școala exclusiv online, pentru a evita riscul infectării cu coronavirus.

Părinții elevului aflat într-o astfel de situație trebuie să anunțe școala și să prezinte un certificat emis de medicul de familie. „Cei mai mulți au deja aceste certificate, având în vedere că este vorba despre boli cronice”, a susținut ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi24.
Această prevedere este inclusă în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, care însă poate fi modificat.

Întrebată dacă părintele poate opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că în acest moment normele nu prevăd această posibilitate: „Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Institutul de Sănătate Publică va prezenta în 7 septembrie o evaluare pentru fiecare localitate privind situația cazurilor de COVID-19, iar în funcție de aceasta consiliile de administrație din școli vor decide în care dintre cele 3 scenarii va începe școala, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că în cel mai dorit scenariu – cursuri la școală – sunt primordiale respectarea unei distanțe de 1 metru între elevi, circuite speciale și diferențierea orarului la clasele primare.

Politica