miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campioana Europei la tenis de masă e as în arte marțiale!

Irina Ciobanu, dublă campioană europeană cu echipa națională, practică kickboxing-ul de patru ani, sport datorită căruia a scăpat de toate accidentările care o țineau departe de masa de tenis și a schimbat-o total din punct de vedere fizic și emoțional.
Irina Ciobanu face tenis de masă de la 7 ani și până la 25 a adunat sute de medalii și trofee în casa părinților de la Slatina. Pe lângă sportul care i-a adus atâtea satisfacții, în urmă cu 4 ani, Irina și-a descoperit o nouă pasiune: kickboxing-ul.
„Nu am avut nicio înclinație spre box, chiar nu îmi plăcea… am ajuns din întâmplare și din dorința de a face o pregătire fizică foarte bună. M-am trezit într-o sală de kickboxing, de fapt de arte marțiale mixte, și așa am început să fac și mi-a plăcut foarte mult” – Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.

Se pregătește cot la cot cu iubitul ei
Cel care i-a insuflat pasiunea pentru kickboxing este chiar iubitul ei, care practică sporturile de contact de trei decenii și este instructor de arte marțiale mixte.
El și Irina au o pregătire spartană, se antrenează câte trei ore pe zi de luni până duminică!
„Datorită lui am această pasiune, pentru că în afară de antrenamentele pe care le avem de trei ori pe săptămână, noi facem și individual în weekend. Primul moment în care ne-am intersectat am început să facem antrenamente privat” – Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.

Se antrenează și câte 6 ore pe zi
De când practică kickboxing-ul, viața sportivă a Irinei s-a schimbat total! A scăpat de accidentările pe care le avea la tenis și a învățat cum să își controleze emoțiile în timpul meciurilor.
„Mă ajută foarte mult, îmi dezvolt rezistența și îmi controlez foarte bine emoțiile. Eu fără sport nu resist… am avut perioade în care am fost operată și nu am putut să fac efort fizic și mă simțeam foarte rău, ca o legumă. Dacă nu fac 3 antrenamente pe zi, simt că nu trăiesc” – Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.
Irina nu concepe viața fără sport și spune că sunt zile în care are șase ore de antrenamente la tenis și la kickboxing. Tânăra exclude din start varianta în care ar fi pusă să aleagă între cele două pasiuni ale sale!
„Le fac pe amândouă în paralel și le fac foarte bine. Doctorii mi-au spus să renunț la tenis din cauza accidentărilor, dar nu am acceptat asta”- Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2018 a participat la primul concurs de kickboxing
Irina are și un concurs de kickboxing la care a participat și unde a ieșit învingătoare!
„Am fost la un concurs acum 2 ani, cu o fată care avea cu 8 kilograme mai mult decât mine și am reușit să o bat, în două partide de câte un minut și jumătate” – Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.
Pentru Irina și iubitul ei nu trece o zi fără să facă sport. Inclusiv vacanțele le aleg tot cu gândul la mișcare. E obligatoriu ca hotelul în care se cazează să aibă sală de sport.
„Pentru noi nu contează că e Crăciun, că e Anul Nou, că e 1 ianuarie, noi facem sport. De Anul Nou, după miezul nopții suntem în pat” – Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.

Are peste 200 de medalii la tenis de masă
Irina face tenis de masă de 18 ani și până acum a câștigat peste două sute de medalii și trofee. Are șase medalii de aur, trei de argint și cinci de bronz la Campionatele Europene de Cadeți și Juniori, are trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011, 2012 și 2013, primele două la dublu fete, iar ultima pe echipe, este dublă campioană europeană în 2017 și 2019 cu echipa națională feminină de tenis de masă, iar în 2021 va participa alături de echipa națională la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În prezent, Irina a terminat cel de-al cincilea cantonament cu echipa națională și spune că își dorește să se reia competițiile.
„E foarte greu fără concursuri pentru că nu ne dăm seama ce avem de îmbunătățit. Mie îmi place foarte mult în cantonament pentru că suntem o familie, ne înțelegem foarte bine. Fără Federația Română de Tenis nu aș fi putut ajunge unde sunt acum” – Irina Ciobanu, dublă campioană europeană la tenis de masă.
SPORTSNET GROUP

Politica