joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii au încercat să facă uitat meciul rușinii de la Tbilisi!

Cu un gol din offside și altul din penalty, CSU Craiova a încheiat conturile cu Astra Giurgiu, trecându-și în cont a doua victorie din campionat

CSU Craiova – Astra 2-0
Au marcat: Koljic 22, Cicâldău 26 (pen.)
CSU: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin, Bălașa, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău – Baiaram (83 Bărbuț), Koljic (74 Ivan), Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Dandea, Radunovic – Răduț, Crepulja (46 Seto), Moise (66 Ioniță) – Riza (12 Fatai, 46 Balaure), Alibec, Merloi (46 Baicu). Antrenor: Bogdan Andone.
Arbitru: Horia Mladinovici.

Meciul cu Astra a fost unul bizar. Cu o primă parte dominată de oaspeți, în care oltenii păreau încă năuciți după dezastrul din Georgia. Jocul s-a schimbat radical după un călcâi al lui Alibec în urma căruia mingea a fost interceptată de Bancu, care a declanșat golul lui Koljic, din poziție de offside. De atunci, doar CSU a fost pe teren, marcând încă o dată prin Cicâldău, din penalty, după ce Radunovic a atins mingea cu mâna în careu. Partea a doua a început cum s-a terminat prima: cu gazdele la conducere, iar Lazar a scos din vinclu lovitura liberă bătută de Bălașa. Finalul i-a prins pe olteni masați în propria treime, să apere victoria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bergodi: „La Tbilisi am meritat. Nu am jucat bine, n-am avut atitudine!”
Victoria cu Astra rămâne în umbra catastrofei din Georgia. Așa că staff-ul CSU și jucătorii au fost întrebați mai mult de ratarea calificării europene. Bergodi a explicat astfel: „La Tbilisi am meritat. Nu am jucat bine, n-am avut atitudine. Dar băieții au revenit și mă bucur. Avem un lot subțire, însă putem face un lot bun. Campionatul este lung, obositor și avem șanse acolo sus”.

Apoi a vorbit despre planuri de viitor, inclusiv despre posibile mutări pe piața transferurilor: „Am avut accidentări ca orice echipă în aceste momente. Nu a fost nicio perioadă de pregătire pentru jucători, nu a fost ușor pentru nicio echipă. Sunt mulți jucători accidentați: Tudorie, Vlădoiu. Dar vor reveni. Probabil că vom mai face transferuri, dar deocamdată sunt mulțumit cum este echipa în campionat. Normal că, dacă putem să facem mai bine, vom face. În acest moment ne odihnim și apoi vom munci pentru un rezultat bun cu Viitorul”.

Dan Nistor: „A fost un simplu accident în Georgia!”
Dan Nistor a spus despre eliminarea din Europa: „A fost un simplu accident. Cu siguranță nu se va repeta repede. Trebuie se demonstrăm în campionat și în Cupa României că avem valoare. Am avut pauză puțină 4-5 zile, apoi am plecat în Austria într-un mini-cantonament”. Jucătorul nu crede că trebuie înlocuit Bergodi: „În România când pierzi un meci se vorbește de schimbare de antrenor, acum trei săptămâni era să câștigăm campionatul cu același antrenor”. Despre succesul cu Astra, mijlocașul a zis: „Prima repriză i-am demolat pe cei de la Astra, nu-și găseau locul pe teren”.

Bancu: „A fost un dezastru”
Nicușor Bancu a purtat banderola de căpitan în cea mai mare umilință a fotbalului craiovean. El a comentat astfel: „A fost un dezastru acolo. Am fost dezamăgiți, terminați. Am stat de vorbă între noi, cu Mister și s-a văzut că am avut o altă atitudine astăzi”. Bancu pune căderea din startul sezonului pe înfrângerea cu CFR: „Dezamăgirea a fost mare după eșecul cu CFR, speram cu toții să câștigăm titlul. Trebuia să vină și o cădere după 6 victorii la rând, din păcate a venit la Tbilisi. Până la urmă totul va fi ok, ne vom reveni”.

Politica