marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mutu a început pregătirile pentru meciul cu Finlanda

Selecționerul naționalei României U21, Adrian Mutu, a condus primul antrenament al acțiunii din această lună. Antrenorul a avut la dispoziție 8 jucători: Moldovan, Pașcanu, Petrila, Itu, Costache, Opruț, Marin și Rațiu, plus Drăgușin, care s-a alăturat colegilor lui în timpul ședinței de pregătire.
Antrenamentul a fost unul de aproximativ 60 de minute, mai lejer pentru Itu, Costache, Opruț, Moldovanu și Rațiu, fotbaliști care au evoluat sâmbătă pentru echipele lor de club. Ceilalți patru, Marin, Drăgușin, Petrila și Pașcanu, au efectuat și o serie de exerciții mai solicitante. Lotul se va completa mâine dimineață, când vor ajunge în cantonament și ceilalți jucători convocați.
Vladimir Screciu, fotbalist legitimat la CSU Craiova, acuză probleme de sănătate, motiv pentru care selecționerul Adrian Mutu a decis să apeleze la Radu Drăgușin de la Juventus Torino. În vârstă de 18 ani, Drăgușin evoluează deja la formația U23 a torinezilor, iar aceasta este prima convocare pentru el la lotul Under 21 al României.
Pe 4 septembrie, tricolorii U21 vor întâlni Finlanda, în deplasare, la Turku, pe arena Veritas, iar pe 8 septembrie vor evolua în Malta, la Ta’Qali, pe stadionul Centenary. Ambele partide sunt programate la ora 19:00, ora României.
În contextul efectelor pandemiei, pentru a diminua riscul de infectare, echipa națională Under 21 a României va face deplasarea cu un zbor charter, după următorul program:
– Miercuri, 2 septembrie, ora 8:00 – București – Turku, Finlanda;
– Sâmbătă, 5 septembrie, ora 8:00 – Turku, Finlanda – Luqa, Malta;
– Miercuri, 9 septembrie, ora 9:00 – Luqa, Malta – București.
În cazul jucătorilor convocați ce vor ajunge la București cu avionul, aceștia nu vor mai acorda declarații la sosirea la București, urmând un parcurs special de la aterizare spre cantonament și fiind preluați dintr-o zonă care le asigură interacțiune minimă cu alte persoane. De asemenea, la plecarea în Finlanda, echipa națională va avea un traseu special spre pista de decolare.

Cei 24 de jucători din lotul U21 pentru cele două partide din septembrie sunt:
Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Horațiu Moldovan (UTA Arad);
Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Andrei Rațiu (ADO Den Haag / Țările de Jos), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Vladimir Screciu (CSU Craiova), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Drăgușin (Juventus Torino / Italia);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Carlo Casap (FC Viitorul), Cătălin Itu (CFR Cluj), Olimpiu Moruțan (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (FCSB), Valentin Mihăilă (CSU Craiova), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj);
Atacanți: George Cîmpanu (FC Botoșani), George Ganea (FC Viitorul).

Politica