joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea, una din variantele PSD pentru postul de premier, dacă trece moțiunea de cenzură

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea, este una dintre variantele luate în calcul de PSD ca propunere de premier, dacă va trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, a anunţat preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

„E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere”, a precizat Ciolacu, duminică seară, la un post tv, potrivit Agerpres.
El a susținut că preşedintele „a făcut o mare greşeală” la începutul crizei sanitare, aceea că nu a venit cu propunerea unui guvern de uniune naţională.

„A făcut o mare greşeală preşedintele Klaus Iohannis că nu a venit, când a început criza de coronavirus, cu un guvern de uniune naţională. România ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel în acest moment. (…) Nu numai PSD cu PNL, erau toate forţele politice implicate în acest efort, ar fi fost o altă comunicare mult mai coerentă şi sunt sigur că acel guvern nu s-ar fi îndepărtat de agenda românilor. A fost o greşeală majoră. Un preşedinte în acel moment trebuia să vadă interesul românilor mai presus decât interesul PNL şi această agendă doar politică a PNL”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Leonardo Badea a fost președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) până în octombrie 2019, când a demisionat după ce a fost numit viceguvernator al Băncii Naţionale a României, la propunerea PSD. Leonardo Badea fusese reales, în noiembrie 2018, presedinte al Consiliului ASF, după ce a preluat această funcție în iunie 2017.
El a fost și deputat PSD de Dâmbovița (decembrie 2016 – iulie 2017), fiind președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților. În legislatura 2012-2016, Badea a fost senator PSD.

Politica