vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătaie cu bâte, cuțite și topoare între două clanuri de romi de lângă Craiova

Membrii a două familii de romi s-au atacat cu bâte, cuţite şi topoare, şi-au spart geamurile de la case şi au distrus trei autoturisme, duminică seara în comuna doljeană Podari, sat Livezi.

Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii şi cadrele medicale de la SMURD au găsit o imagine ca după război: locuinţe devastate, maşini distruse şi mai mulţi oameni întinşi pe stradă care se văitau şi cereau ajutor. Se pare că între cele două familii era un conflict mai vechi.

Potrivit unui comunicat IPJ Dolj, „Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăt au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza comunei Podari a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de politie, un echipaj de jandarmi, o grupă de luptători din cadrul S.A.S Dolj care au stabilit faptul că pe fondul consumului de băuturi alcoolice a izbucnit un conflict între membrii a două familii, fiind implicate mai multe persoane, în timpul căruia s-au folosit obiecte contondente. În urma conflictului, 15 persoane au fost transportate la spital, fiind conştiente şi cooperante”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În timpul altercaţiei, au fost provocate distrugeri, fiind sparte geamurile a unor locuinţe şi autoturisme ale persoanelor implicate. La faţa locului au intervenit un echipaj de prim ajutor, 1 echipaj de terapie intensiva şi o autospeciala de transport personal şi victime multiple din cadrul ISU Dolj şi 2 ambulanţe SAJ Dolj”, se arată în acelaşi comunicat, citat de Adevărul.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt, identificării tuturor participanţilor şi luării măsurilor legale.

Politica