joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Cinci ventilatoare și 15 aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale au ajuns la Spitalul Județean

La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin au ajuns cinci ventilatoare și 15 aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale. Echipamentele au fost achiziționate de Consiliul Județean Mehedinți, în vederea tratării și monitorizării stării de sănătate în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Acest lot de aparatură face parte dintr-o listă mai lungă de necesitate întocmită, comandată și achiziționată în cadrul proiectului derulat de CJ Mehedinți pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență, proiect finanțat cu fonduri europene.

În cadrul aceluiași proiect au fost livrate deja o stație de monitorizare funcții vitale cu 24 monitoare, sistem ecografie ultraportabil, 10 paturi ATI, 3 aparate EKG portabile, sistem automat de sterilizare și alte echipamente necesare tratării pacienților confirmați cu COVID 19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea acestei aparaturi depășește 3 milioane lei, iar echipamentele vor putea fi folosite și pentru pacienții care au alte probleme de sănătate.

„Ne pasă de sănătatea mehedințenilor, iar această preocupare am avut-o pe tot parcursul mandatului de președinte al Consiliului Județean Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica