joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul de persoane care pot participa la un miting electoral s-a dublat

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că maxim 100 de persoane vor putea participa la mitingurile electorale din timpul campaniei pentru alegerile locale. În spațiile închise vor putea fi prezenți maxim 50 de oameni. Totodată, candidații și echipele de susținători vor trebui să poarte măști chiar și în afară.

„Este clar că vom impune obligația candidaților și a echipelor de susținători de a purta mască în timpul activității electorale chiar și în aer liber în acțiunile de campanie în locuri publice, campania directă din casă în casă. De asemenea va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale, care vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise. Evident, la toate evenimentele electorale participanții la evenimente trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural, adică să păstreze distanța, să poartă mască, să se dezinfecteze”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că se va impune dezinfecția mâinilor pentru toți susținătorii candidaților care distribuie materiale de campanie, astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului prin oferirea materialelor de campanie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Regulă ar trebui să fie ca materialele să fie cu autoservire sau să fie distribuite prin Poștă sau în țiplă, dar în cazul în care materialele se distribuie din mână există obligația dezinfecției mâinilor pentru fiecare candidat”, a adăugat prim-ministrul.

Politica