vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Politică hilară în județul lui I L Caragiale. Un învățător care a încercat să dea Bacul în locul primarului este acum candidat din partea PSD la alegerile locale

Cursa electorală din Ciocăneștii Dâmboviței pare imaginată de Caragiale, la o bere cu amicii. Învățătorul care a fost prins când încerca să susțină examenul de bacalaureat în locul primarului a devenit candidat oficial al PSD la primărie. Dascălul comunal este susținut chiar de primarul în funcție. Acesta nu mai poate candida pentru un nou mandat din cauză că și-a promovat profesional fiica și a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

În 2007, actualul primar, Marin Păun, și pe atunci în funcție, s-a înscris la examenul de bacalaureat. Împlinea 50 de ani și voia, musai, să-i serbeze ca absolvent de liceu cu diplomă.

A susținut personal probele orale, dar în ziua examenului scris la limba și literatura română n-a mai avut curaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

L-a rugat însă pe amicul său Marian Tudoran, învățător – și cert mai pregătit la limba română – să susțină examenul în locul său. Fix așa s-a întâmplat, dar șmecheria n-a mers. Au fost prinși și dați pe mâna poliției, scrie Digi24.

Ancheta a curs, timpul a trecut, Marin Păun a rămas primar și-a fost ales mandat după mandat, iar Tudoran a continuat să educe elevi.

Luna aceasta, povestea s-a revitalizat brusc. Primarul Marin Păun tocmai se pregătea să-și depună actele pentru un nou mandat. Se pozase deja pentru bannerele electorale și apucase să agațe câteva pe garduri. Agenția Națională de Integritate i-a amintit însă că în calitate de primar „a emis și a semnat mai multe documente ce au stat la baza organizării concursului de promovare în grad profesional a fiicei sale”. A fost declarat incompatibil pentru orice funcție publică. Iar candidatura i-a fost blocată.

După cinci mandate de primar, lui Marin Păun îi e greu să renunțe și parcă n-a vrut să lase primăria pe mâna oricui. A apelat iar la dascălul cu care a vrut să fraudeze bacalaureatul, pe care l-a recomandat partidului drept mai potrivit să-i ia locul. PSD Dâmbovița și-a dat acordul, așa că pe gardurile din Ciocănești au apărut bannere electorale noi, în care primarul Păun îl susține la primărie pe dascălul Tudoran.

foto: digi24

Politica