joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Tânără, lovită de o bătrână cu probleme psihice, în centrul Slatinei. Polițiștii nu au făcut nimic

Miercuri, 26 august, o tânără din Slatina a fost agresată, chiar în centrul orașului, de o femeie cunoscută ca având probleme psihice. Tânăra a sunat la 112, dar echipajului venit la faţa locului s-a dovedit a nu fi de prea mare ajutor.
Incidentul a ajuns și la urechile șefilor celor doi polițiști, care nu au fost deloc încântați de ce au făcut subalternii lor.
Tânăra este redactor la un ziar care are sediul în zona centrală, iar miercuri, la prânz, a fost lovită din senin de o femeie în vârstă, în timp ce împărțea ziare pensionarilor care se aflau în zona Fântâna Speranței.
„Am coborât să le dau pensionarilor care stau pe bănci, aici, la Fântâna Speranţei, câteva ziare, cum facem în fiecare zi. Am trecut pe lângă femeie şi m-a lovit, pur şi simplu, fără să am cu ea o discuţie sau altceva. Au sărit pensionarii să mă ajute. Am sunat la Poliţie, a venit un echipaj, mi-au spus că n-au ce să-i facă, să evit conflictul. Care conflict, chiar nu ştiu, pentru că nu am avut niciun conflict. Le-a spus poliţiştilor că nu vrea să fie deranjată, însă chiar nu-mi dau seama cu ce am deranjat-o”, a spus tânăra, potrivit Adevărul.
Tânăra a mai spus că poliţiştii au informat-o că are la dispoziţie 30 de zile pentru a depune o plângere pe numele femeii, dar că în principiu nu prea o pot sancţiona, pentru că este cunoscută ca având probleme psihice, iar dacă i-ar da amendă, nu are niciun fel de venit din care să poată plăti. Mai mult, persoanele cu astfel de probleme, care ar trebui să urmeze tratament de specialitate şi nu o fac, nici nu pot fi internate pe termen lung, pentru că nu mai există locuri în spitalele de cronici.
Echipajul a plecat, iar agresoarea s-a aşezat liniştită pe bancă. După câteva zeci de minute poliţiştii s-au întors cu un proces verbal pe care i l-au prezentat tinerei.
Atitudinea polițiștilor ajunși la fața locului i-a nemulțumit pe superiorii lor, care au dispus cercetarea acestora. Într-un final, s-a întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, iar femeia este căutată pentru a fi expertizată psihiatric şi a se cere în cazul său măsurile legale.
„Împotriva femeii s-a întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, iar conducerea IPJ Olt a dispus cercetarea prealabilă  a celor doi poliţişti în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care aceştia au acţionat la evenimentul sesizat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Politica