joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE: Românii care merg în Belgia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR

Autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România, începând cu data de 26 august întreg teritoriul ţării noastre fiind încadrat în zona roşie.

Astfel, toate persoanele care sosesc în Belgia din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19 după sosirea în această ţară, precizează MAE într-un comunicat transmis miercuri.

„De altfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară. Călătorii sunt rugaţi să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea”, menţionează sursa citată.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării şi testarea pentru COVID-19 intră în competenţa autorităţilor regionale.

Totodată, MAE reaminteşte că autorităţile belgiene recomandă persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.


Politica