vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anișoara Stănculescu, candidat PMP la primăria Craiovei: «Vreau o Craiovă europeană, nu una „ruptă” din America latină!»

1. Ați criticat dur în ultima perioadă dublul standard al actualei administrații în abordarea centrului față de „periferia” orașului. De ce?
Eu am fost doar vocea craiovenilor din cartiere, revoltați de faptul că sunt tratați ca și cetățeni de rangul II. Uneori ai impresia, vorba unui cetățean din Craiovița, că, în afara centrului, a zonei stadionului și a altor câtorva mici oaze de urbanitate, restul Craiovei este o periferie. Oamenii sunt indignați pe bună dreptate pentru că, deși plătesc aceleași taxe și impozite, nu beneficiază de același confort urban. Străzi desfundate, pasaje cu inundații la ploi, parcuri și locuri de joacă pentru copii neglijate, unele devastate, colectarea gunoiului sub orice critică (nici vorbă de colectare selectivă), transport public deplorabil, acces spre zero la spații verzi etc. Apropo de spații verzi deși avem cel mai mare parc din Europa avem un număr de mp de spații verzi/locuitor sub jumătatea mediei europene!
2. Care credeți că sunt motivele pentru care avem o astfel de realitate în capitala Olteniei?
Unele țin de viziunea deficitară asupra dezvoltării orașului, altele de absența  planificării riguroase a activităților privind funcționalitatea cotidiană a urbei. Mixul ăsta păgubos face să trăim în anumite zone într-un oraș decupat parcă din realitatea Americii Latine, nu a Uniunii Europene.
Cred că două mandate pentru PSD în fruntea primăriei Craiova au fost suficiente pentru ca ei să demonstreze cât știu și cât pot. Craiovenii nemulțumiți nu au ce să mai aștepte de la PSD. Trebuie să aleagă altă cale!
3. Cum vedeți transformarea în bine a orașului? Aveți soluții miracol în mânecă?!
Nu despre miracole e vorba ci despre bun simț public, despre o strategie limpede, despre responsabilitate și hărnicie. Și despre proceduri, reguli care să fie respectate în primărie. Într-un oraș ca și Craiova trebuie asigurat un echilibru al înaintării pentru toți cetățenii și pentru toate cartierele. Nu trebuie să existe discriminare în accesul la infrastructura rutieră sau de utilități, la spații verzi, la un confort urban decent. Voi asigura ca primar acest echilibru și Craiova va deveni un oraș european pe întreg teritoriul său.

Politica