joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegerile locale 2020. Cum vor putea vota bolnavii de COVID-19

Se pregătesc măsuri extrem de stricte pentru alegerile locale. Ștampilele vor fi dezinfectate după fiecare votare și va putea fi asigurat votul inclusiv pentru cei în izolare, în carantină sau în secțiile de Terapie Intensivă.

Președintele AEP, Constantin Florin Mitulețu-Buică, a declarat că membrii secției de votare își vor verifica temperatura, iar dacă au cele mai mici simptome sau suspiciuni vor fi înlocuiți din comisii. Secțiile de votare și cabinele în care vor intra alegătorii cu buletinul vor fi dezinfectate prin nebulizare.

„Nu vor exista masuri speciale decât pentru secțiile ATI, unde se face o nebulizare in vedere dezinfecției si exista niște masuri si in aer ar exista acest virus. Sâmbătă seara se măsoară temperatura tuturor membrilor secțiilor de votare, se face analiza fizic vizuală. Dacă există vreo problemă în ziua de sâmbătă și duminică, aceștia nu-și vor mai continua activitatea și vor fi acasă daca prezinta probleme de sănătate și vor fi înlocuiți, dar nu sunt măsuri speciale”, a declarat președintele AEP, Constantin Florin Mitulețu-Buică la Realitatea PLUS.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a confirmat și că „se vor dezinfecta toate materialele necesare votării, inclusiv stampilele, mânerul stampilei, se va face dezinfecția continuă a personalului secției de votare și a alegătorilor”.

Politica