sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Satul Greci a ieșit din carantină

Satul Greci din localitatea Schitu a ieșit din carantină duminică, 23 august, după două săptămâni de la instituirea restricțiilor.

În urmă cu două săptămâni, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat, satul Greci al comunei Schitu, din judeţul Olt, era plasat în carantină pentru 14 zile. 11 locuitori din acest sat, angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Schitu şi rude ale acestora, erau confirmaţi, atunci, ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2. Deși au mai apărut cazuri, din acelaşi focar, autorităţile au considerat că situaţia este sub control şi că restul comunităţii nu este în pericol, astfel că nu se impune prelungirea perioadei de carantină.

Cu toate astea, focarul de la Spitalul de psihiatrie Schitu este în evoluţie. Sunt 75 persoane infectate (conform ultimei raportări, din urmă cu câteva zile), 55 fiind pacienţi. Autorităţile sanitare judeţene au interzis efectuarea de noi internări, cei mai mulţi dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus fiind trataţi chiar în spitalul de la Schitu, doar cei cu forme medii şi grave de boală fiind transferaţi către spitale COVID.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Adevărul, în spital s-a revenit la programul normal de lucru, după o perioadă de două săptămâni cu ture de câte 7 zile.

Politica