joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Grindeanu, nr. 2 în PSD

Sorin Grindeanu a devenit, sâmbătă, prim-vicepreședinte al PSD. Este omul în mandatul căruia au fost protestele devenite celebre în toată lumea, din cauza Ordonanței 13, și apoi, după ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, primul premier demis prin moțiune de cenzură de propriul partid.

„Legat de trecut, chiar trebuie să învățăm din greșelile noastre”, a spus Sorin Grindeanu sâmbătă la Digi24 întrebat cum se face că el, premierul care a semnat celebra Ordonanță 13, a devenit mâna dreaptă a lui Marcel Ciolacu, noul președinte al PSD, care spunea, în discursul de la Congresul de sâmbătă, că partidul trebuie să se rupă de practicile din trecut și să nu mai intervină în justiție.

„Mi se pare abordarea corectă cea pe care a enunțat-o (Marcel Ciolacu – n.r.) și nu doar trebuie să fie enunțată această atitudine a PSD, trebuie să fie și pusă în practică”, a spus Grindeanu, citat de Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a admis că Ordonanța 13 a fost o greșeală. „Drept dovadă că am dat Ordonanța 14 (prin care a fost anulată – n.r.)”, a comentat fostul premier. „Trebuie să învățăm din greșeli, dar nu să fim foarte mult ancorați în trecut, să învățăm din greșeli, astfel încât să nu le repetăm în viitor”, a adăugat Sorin Grindeanu.

De asemenea, în discursul rostit  la Congres, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, referindu-se la faptul că mai mulţi primari şi parlamentari au părăsit partidul, că „laşii nu au ce căuta în viaţa publică şi în mod clar nu au ce căuta în PSD”.

„E timpul să arătăm că PSD nu şi-a pierdut prestigiul, că are cei mai buni oameni care să conducă România, să arătăm că PSD este cel mai bine pregătit partid să conducă ţara, deopotrivă în administraţia locală, cât şi în administraţia centrală. Urmează alegerile locale, avem cei mai buni primari, altfel nu s-ar chinui atât să-i fure de la noi. Cine pleacă acum, că e parlamentar sau ales local, niciodată nu va mai fi un om politic respectat. Laşii nu au ce căuta în viaţa publică şi în mod clar nu au ce căuta în PSD. Aici sunt oameni care au rezistat şi în perioade grele, sunt oameni care nu se apleacă la mâna de arginţi din bugetul statului, aruncaţi de Ludovic Orban”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a promis că va respecta legea și va demisiona de la conducerea ANCOM „undeva, în luna septembrie”, pentru că a devenit incompatibil cu această funcție, odată ce a reintrat în politică.

Are la dispoziție 90 de zile să-și rezolve incompatibilitatea, după cum a precizat Sorin Grindeanu la Digi24, care a mai spus că nu a demisionat încă pentru că a așteptat să vadă ce se va întâmpla la Congresul PSD.

Sorin Grindeanu a fost propus în octombrie 2017 la șefia ANCOM de succesorul său de la Palatul Victoria, Mihai Tudose.

 

Politica