Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Italia: Număr record de cazuri de coronavirus, în Roma

Publicat

pe

Regiunea capitalei Italiei, Roma, a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de noi cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cea mai mare parte legate de revenirea din vacanțe, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare.

Aceste 215 noi cazuri reprezintă „un număr record”, a comentat Alessio D’Amato, responsabil pentru Sănătate în Lazio, regiunea din care face parte capitala. Precedentul record data din 28 martie, în plină carantină – 208.

Noile cazuri sunt în majoritate „tineri asimptomatici” astfel încât trebuie „blocat cât mai rapid lanțul de transmitere găsind asimptomaticii și evitând astfel difuzarea virusului în mediul familial”, a avertizat Alessio D’Amato, care a lansat un „apel la tineri: fiți atenți în special la rudele voastre și la persoanele care vă sunt dragi”.

Italia – și în special Lombardia (nord), Veneto (nord-est) și Lazio (centru) – se confruntă cu o resurgență estivală a virusului, chiar dacă numărul de noi cazuri zilnice rămâne pentru moment sub o mie la nivel național.

Guvernul a luat mai multe măsuri pentru a limita acest nou val: închiderea discotecilor din 17 august, portul obligatoriu al măștilor în locurile foarte frecventate între orele 18,00 – 06,00.

Poliția din Roma a aplicat în noaptea de vineri spre sâmbătă primele amenzi, în valoare de 400 de de euro, pentru lipsa măștilor în cartierul turistic Trastevere, foarte frecventat de tineri.

De la începutul pandemiei, Italia a înregistrat peste 257.000 de cazuri, dintre care 35.000 mortale.

Continue Reading