marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Principiile de desfășurare a competițiilor în noul sezon fotbalistic

Comitetului Executiv al FRF a aprobat mai multe principii de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21. În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
– Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar). Totodată, clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.
– În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.
– În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.
– Dacă va exista situația în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condițiile menționate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi. Aceeași prevedere se va aplica și la finalul Play-off-ului / Play-out-ului. Prin excepție, partidele din Cupa României și jocurile de baraj nu se pot reprograma.


sursa: frf.ro

Politica