miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Percheziții acasă la trei olteni care vindeau unelte electrice second-hand pe Internet

Marți după-amiază, în localitatea Osica de Sus, au avut loc trei percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.
Cei trei sunt cercetați pentru comercializarea unor produse fără a avea documente legale, iar suspiciunea anchetatorilor este că uneltele puse în vânzare pe o platformă online ar fi, de fapt, furate.
„La data de 18 august 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat 3 percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediul unei societăți comerciale din județul Olt, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
În fapt, reprezentanții unei societăți comerciale din comuna Osica de Sus ar fi achiziționat unelte electrice „second hand”, despre care există suspiciunea că provin din săvârșirea unor activități infracționale. Aceste bunuri ar fi fost vândute ulterior către terțe persoane, prin intermediul unei platforme online, fără ca operațiunile comerciale desfășurate să fi fost înregistrate în contabilitatea firmei”, declară reprezentanții IPJ Olt.
În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat bunuri în valoare de aproximativ 60.000 de lei, în vederea probării activității infracționale.
Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Politica