vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Țuțuianu: Moțiunea de cenzură a PSD are probleme de constituționalitate

Senatorul Pro România Adrian Țuțuianu a declarat, joi, la RFI că moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului.

De asemenea, acesta a spus că, chiar dacă apar probleme de constituționalitate, parlamentarii ProRomânia vor vota moțiunea de cenzură.

„Eu cred că această moțiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi, cei din Pro România, ca toți parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL și PSD, respectiv președintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituționalitate”, a declarat Adrian Țuțuianu la RFI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă, miercuri, că CCR ar putea fi sesizată în legătură cu moțiunea de cenzură pe care PSD a depus-o în sesiune extraordinară.  „Moțiunea este neavenită. Pe lângă asta, există dubii în spațiul public cu privire la constituționalitatea acestui demers”, a punctat președintele.„Nu s-a depus niciodată în vacanţă parlamentară, într-o sesiune extraordinară, o moţiune de cenzură. Sunt specialişti care susțin că este discutabil, sunt alţii  care spun că este fezabil. După părerea mea, aici avem o temă care trebuie clarificată. Vom vedea dacă e neconstituţională sau nu”, a declarat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Și premierul Ludovic Orban declarase marți că ia în calcul să sesizeze CCR pentru un conflict constituțional între Guvern și Parlament în legătură cu moțiunea de cenzură. Orban contestă depunerea moțiunii în sesiune extraordinară și a declarat că demersul PSD este „o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”.

Politica