joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Bătrân, tâlhărit de un adolescent de 16 ani

Un bătrân de 92 de ani din din comuna Ioneşti, Vâlcea a fost victima unei tâlhării calificate. Bătrânul s-a trezit noaptea, peste el în casă, cu un tânăr care-i cerea insistent banii, spunându-i că în caz contrar îl omoară. Ca să fie cât mai credibil l-a luat pe bătrân la bătaie: „L-a lovit cu capul de plită, ca să-l convingă să-i dea banii”, aveau să povestească ulterior apropiaţi de-ai victimei.

„La data de 18 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Drăgăşani au fost sesizaţi prin apel 112 de un bărbat de 92 de ani, din comuna Ioneşti, cu privire la faptul că acesta a fost victima unei tâlhării. La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţiştii din cadrul Poliţiei Drăgăşani şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni care au constatat că cele sesizate se confirmă”, a declarat despre acest caz purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea, citat de Adevărul.

Oamenii legii care au ajuns la locul faptei l-au găsit pe bătrân plin de sânge. Potrivit documentelor medicale, aceasta a suferit un traumatism parieto-temporal, motiv pentru care a fost internat în spital, unde se află şi la această oră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între timp, cu banii pe care i-a găsit în casa victimei, tâlharul de 16 ani a plecat în Râmnicu Vâlcea, la primele ore ale dimineţii şi şi-a făcut toate poftele: şi-a luat adidaşi, s-a îmbrăcat din cap până în picioare, a mâncat pe săturate.

Când poliţiştii l-au identificat, n-au mai găsit asupra lui nici un ban.

„În baza informaţiilor deţinute şi a cercetărilor efectuate s-a reuşit identificarea unui tânăr de 16 ani, din satul Dealu Mare, bănuit de comiterea faptei”, a menţionat aceeaşi sursă.

După reconstituiri şi ore întregi de audieri, miercuri noaptea, în jurul orei 2:00, s-a decis reţinerea tâlharului pentru următoarele 24 de ore, în Centrul de Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Acesta urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Politica