joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere înainte de a-și trimite copilul la școală

Părinții trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, odată cu începerea școlii, prin care să dea asigurări că elevul nu a prezentat simptome de covid în ultimele 14 zile, sau că nu a intrat în contact cu persoane bolnave.

Potrivit proiectului de ordin de ministru, declarația pe proprie răspundere condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentă la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea școlară, scrie gandul.ro

Dacă declarația va fi prezentată la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar, părintele este dator să facă și un triaj epidemiologic zilnic, acasă, în cazul elevilor. În ceea ce privește grădinițele, educatorul este obligat în fiecare zi să aprecieze starea de sănătate a fiecărui copil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, părintele trebuie să semneze obligativitatea de a nu trimite copilul la școală, dacă apar simptome precum febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături.

În cazul în care  pe parcursul cursurilor apar simptome în rândul școlarilor sau preșcolarilor, se aplică un protocol de izolare.

Politica