vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii de familie cer autorităților să renunțe la adeverințele medicale pentru începutul de an școlar

În contextul pandemiei de COVID-19, medicii de familie solicită autorităților să asigure vaccinuri antigripale gratuite pentru toți copiii de vârstă școlară și să renunțe la obligativitatea adeverințelor medicale pentru începutul de an școlar.

„Toamna reprezintă sezonul cu o incidență crescută a virozelor respiratorii și de debut a infecțiilor gripale. În acest an ne confruntăm, suplimentar, cu o transmitere comunitară crescută a infecției cu SARS COV2.

În plus, începerea anului școlar implică o intensă activitate birocratică medicală. Se cer avize, scutiri, adeverințe, dosare medicale etc. și se aglomerează activitatea la cabinete pentru obținerea acestor acte medicale”, se arată într-un comunicat de presă al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în comunicat se arată că este necesară utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță în situația în care școala solicită anumite documente pe care medicul de familie le eliberează, comunicare între medic de familie, școală și părinte.

De asemenea, medicii propun transformarea programului cornul și laptele într-un program de tip mască și dezinfectant, astfel încât fondurile deja prevăzute în buget să fie cheltuite mai eficient și mai riguros, pe lângă fondurile necesare pentru investiții specifice perioadei epidemice.

Medicii mai propun instruirea părintelui în școala, prin intermediul media, cabinete, cu privire la atitudinea de urmat: copilul va fi reținut la domiciliu chiar și la semne minore de boală și medicul de familie va fi contactat telefonic.

Politica