vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova- Un oraş cu viziune. Lucian Săuleanu: „Ne dorim o Craiova fără corupție, curată și accesibilă”

Zilele trecute am depus semnăturile necesare candidaturii la Primăria Minicipiului Craiova din partea USR-PLUS, alături de candidații la Consiliul Local Craiova. Cred în această echipă, formată din oameni tineri, onești, competenți, majoritatea provenind din mediul privat și dorind să aducă o schimbare importantă în politica și administrația locală.
După o perioadă de muncă alături de colegii mei, cărora țin să le mulțumesc pentru implicare și suport, venim în fața dumneavoastră cu un program de guvernare locală.
Despre acest program, lansat odată cu asumarea candidaturii, și despre propunerile cuprinse în el aș dori să vă relatez în continuare. Consider că propunerile noastre sunt, în primul rând, realizabile, moderne și adaptate realității. Nu venim către craioveni cu promisiuni populiste sau cu demagogie, cum de 30 de ani am tot asistat. Constatăm că și astăzi, în ciuda stării profunde de dezamăgire din societate, candidații la diverse funcții publice se întrec în promisiuni, adesea frizând ridicolul.
Craiova are nevoie de o viziune nouă, stabilă, coerentă. Viziunea noastră are la bază trei direcții:
1. Administrația locală responsabilă, transparentă, modernă și adaptată nevoilor cetățenilor.
2. Comunități solidare într-un oraș digital și sustenabil.
3. Implicarea activă a cetățenilor în luarea deciziilor locale și o guvernare bazată pe performanță.
Prea des spunem că ne dorim un oraș modern, ancorat la realitatea secolului în care trăim și adaptat nevoilor cetățenilor săi, însă fără o administrație locală dispusă spre o astfel de alegere/direcție nu vor fi obținute rezultate. Administrația o putem forma noi, fiindcă noi ne alegem reprezentanții.
Toate administrațiile locale de până acum au eșuat în realizarea acelor politici publice care să ne ducă spre ideea unui oraș european. De ce? Motivul este unul simplu: nu au reprezentat cetățenii. Solidaritatea s-a văzut doar în interiorul partidului, iar practicile obscure au fost încurajate pentru a ascunde corupția și incompetența. Fără viziune, fără digitalizare, fără sustenabilitate. Nepotismul şi politizarea sunt tarele administrației craiovene.
Ce înseamnă în practică un oraș modern? Un oraș european înseamnă condiții economice și sociale mai bune, crearea de locuri de muncă de viitor, care să asigure prosperitate, iar traiul cetățenilor se realizează într-o societate ce oferă siguranță, un mediu curat și acces la servicii la cele mai înalte standarde.
Programul nostru politic se împarte în 10 capitole, însă toate sunt corelate și reprezintă priorități pentru viitoarea administrație USR PLUS. Ne dorim o Craiova fără corupție, curată și accesibilă, o capitală regională a creșterii economice, cu transport decent, „cer albastru” și o mobilitate urbană adaptată nevoilor cetățenilor, capabilă să ofere educație modernă viitoarelor generații, un oraș al culturii, frumos, inteligent și sigur.

Victoria Alianței USR PLUS din 26 mai 2019, când USR PLUS a obţinut cele mai multe dintre voturile cetăţenilor prezenţi la urne (29,82%), ne-a arătat că există această deschidere spre schimbare și în rândul craiovenilor. Alianța USR PLUS a câștigat în toate marile centre universitare din țară, Craiova fiind aliniată, astfel, cu București, Cluj, Iași și Timișoara. Îmi doresc să duc mai departe această alăturare și să creez o relație vie, dinamică între Primărie și cele două mari Universități din Craiova. Orașele viitorului sunt orașele universitare, cu tineri, cu investiții și în care poți să ai un trai decent.
Stoparea exodului tinerilor care aleg să plece la studii sau să-și găsească un loc de muncă în alte orașe reprezintă pentru noi o prioritate. Acesta este motivul pentru care trebuie să facem toate eforturile și să redăm Craiova studenților și chiar să atragem aici studenți din alte regiuni ale țării.
Vă invit să parcurgeți punct cu punct întregul program și să îl punem în aplicare împreună! (Detalii găsiţi accesând acest link: https://www.luciansauleanuprimar.ro/program-electoral )
Vom guverna alături de craioveni, pentru craioveni, pentru că suntem din rândul vostru și ne dorim, alături de voi, același lucru: un oraș mai frumos, mai prosper, din care tinerii să aleagă să nu mai plece.
Mai puțină politică, mai multă administrație!

Lucian Săuleanu,
Candidatul USR PLUS la funcţia de primar al municipiului Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica