joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Fetiţă de 5 ani, desfigurată de câinele vecinilor

O copilă de 5 ani a fost muşcată de un câine, duminică, 16 august, chiar pe domeniu public

Fapta s-a consumat în jurul orei 20.30, în localitatea Bujoreni. Micuţa se afla pe drumul din faţa casei, împreună cu alţi minori, la joacă, când a fost atacată de câinele vecinei, din rasa Akita Inu, considerată extrem de protectoare cu cei mici.

În urma leziunilor suferite, micuţa a ajuns la un spital din Bucureşti. Mama minorei a depus o plângere luni, 17 august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În urma acesteia au demarat cercetările, o echipă s-a deplasat la faţa locului, a luat declaraţii de la mai mulţi martori oculari şi a audiat inclusiv partea responsabilă civilmente, şi a ridicat imaginile de pe o cameră de supraveghere din zonă“, precizează poliţiştii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, la faţa locului s-a prezentat şi un medic veterinar din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea care a dispus ca animalul să rămână la locuinţa proprietarului, conform Protocolului de anchetă, pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a stabilit că animalul nu face parte din categoria câinilor de luptă sau a animalelor considerate periculoase, scrie Adevărul.

În acest caz s-a dispus şi efectuarea unei expertize medico-legale „în vederea stabilirii existenţei faptei şi a consecinţelor acestora”.

Politica