sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UDMR, factor decisiv pentru moțiunea de cenzură pregătită de PSD

PSD a decis să depună moțiunea de cenzură și România ar fi primul stat din Uniunea Europeană care își răstoarnă Guvernul într-o perioadă de pandemie. De altfel, PSD își motivează moțiunea de cenzură ca fiind „un act patriotic”, după cum a declarat chiar Marcel Ciolacu, președintele interimar al partidului.

Până în acest moment, PSD și Pro România sunt partidele care și-au exprimat public decizia de a vota moțiunea de cenzură, dar mai ales dorința de a demite actualul guvern. PSD are nevoie să crească în campania electorală și să arate că mai poate câștiga, iar Pro România are un discurs negaționist despre pandemie și profită de voturile persoanelor care nu cred în coronavirus sau care nu vor să accepte măsurile de protecție, scrie psnews.ro

Dintre toți parlamentarii PSD, doar Eugen Teodorovici n-a semnat moțiunea de cenzură, ceea ce se explică prin faptul că acesta va candida pentru șefia partidului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin urmare, PSD, Pro România și parlamentarii ALDE au o majoritate foarte fragilă. Ar mai avea nevoie și de deputații minorităților pentru a fi siguri că depășesc pragul de 233 de voturi, necesar pentru demiterea guvernului. Fără ajutorul UDMR, pentru Marcel Ciolacu va fi foarte dificil să obțină o victorie la moțiunea de cenzură.

Politica