joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Calea Cernețiului și Parcul Gărzilor Patriotice din Severin, reabilitate pe bani europeni

Luni, 17 august, a început reabilitarea totală a străzii Calea Cernețiului și a Parcului Gărzilor Patriotice din Drobeta Turnu Severin.

Lucrările pe Calea Cernețiului se realizează de la sensul giratoriu de pe Calea Craiovei până la Centura municipiului. Astfel, se continuă revitalizarea zonei Banovița, pe o suprafață de aproximativ 30.000 mp, unde existau grave probleme în ceea ce privește infrastructura drumurilor și căilor de acces, a zonei pietonale și de agrement.

Se vor reabilita: partea carosabilă (14022 mp), trotuarele (5906 mp), spațiile verzi, accesul către proprietăți, sistemul de scurgere a apelor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcul Gărzilor Patriotice va fi, de asemenea, reabilitat prin amenajarea de spații verzi pe o suprafață de 909 mp, sistem de irigații, amenajarea de alei pietonale, cu benzi tactilo-vizuale pentru persoanele cu deficiențe olfactive, montarea de mobilier urban, iluminat ecologic cu tehnologie led, prin alimentare cu panouri fotovoltaice și sisteme de supraveghere video, conectate la rețeaua Poliției Locale. La toate acestea se adaugă un sistem de acces internet Wi-Fi și amplasarea de grupuri sanitare.

Investițiile sunt realizate cu finanțare din fonduri europene nerambursabile 98%, în valoare de 8.500.519 lei + TVA.

„Am utilizat finanțări europene, pentru foarte multe dintre proiectele de modernizare din Drobeta Turnu Severin, în ultimii patru ani și consider că acestea reprezintă șansa de dezvoltare mai rapidă a orașului, de aceea pregătim deja proiecte pentru exercițiul financiar următor al Uniunii Europene, respectiv perioada 2021-2027”, spune primarul Severinului, Marius Screciu.

Politica