vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal la Filiasi. Zeci de persoane cu Covid-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi au deschis un dosar penal având ca obiect infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, dupa ce la un centru de recuperare din localitate au fost depistate zeci de cazuri de coronavirus.

„Astfel, ia data de 18.08.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi a avut loc o răspândire a virusului SARS-Cov-2, în prezent fiind confirmaţi 23 de salariaţi şi 63 de beneficiari ca purtători ai acestui virus.

Totodată, la data de 18.08.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal”, arata procurorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSP Dolj si Prefectul au fost astazi in control si au gasit focare la doua centre de ingrijire.

„Situaţia nu este una bună, potrivit ultimelor raportări. Avem 63 de rezidenţi infectaţi din 121 câţi sunt în total. Am aflat despre această situaţie de aseară. Am discutat cu DSP Dolj, am cerut o anchetă epidemiologică şi am solicitat să vină Inspecţia Sanitară din cadrul DSP Dolj pentru a se stabili cauzele care au dus la acest număr mare de infectări în acest cămin. Până la sfârşitul lunii iulie, numărul caurilor era zero. Nu ştiu ce s-a întâmplat în două săptămâni”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Nicusor Rosca, referitor la situatia de la centrul de recuperare.

Din rândul personalului, 20 de angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19.  

DSP a gasit mai multe nereguli.

„Am constatat cantităţi insuficiente de materiale de protecţie şi de substanţe biocide. Am mai observat nerespectarea de către personal a regulilor de evitare a recontaminării. De asemenea, nu au fost respectate nici măsurile de distanţare socială. Am sancţionat cu avertism cei doi medici, din fiecare centru, unul la Sfântul Nectarie, celălalt la Sfântul Dimitrie şi am aplicat o amendă coordonatorului comun al celor două centre”, a spus unul dintre inspectorii prezenţi, marţi, la control.  

Politica