vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Augustin Zegrean: Moţiunea de cenzură depusă de PSD trebuie votată până la 1 septembrie, altfel se încalcă Constituţia

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a spus că, moţiunea depusă de PSD în sesiune extraordinară trebuie votată în aceeaşi sesiune, aşadar până la începutul lunii septembrie, când începe sesiunea ordinară, explică Augustin Zegrean. Altfel, s-ar încălca Legea fundamentală.

”Constituţia spune că Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare şi în alte sesiuni extraordinare pe timpul vacanţei parlamentare. Constituţia nu face disticţie între ce se votează într-o sesiune ordinară şi ce se voteză în sesiune extraordinară. Problema cu moţiunea PSD e alta. O moţiune de cenzură trebuie să fie votată în sesiunea în care a fost depusă, pentru că un parlamentar nu poate semna două moţiuni într-o sesiune. Aşa spune Constituţia la articolul 113. Acum Parlamentul e în sesiune extraordinară. Prin urmare, moţiunea depusă de PSD trebuie votată în această sesiune extraordinară, deci până la 1 septemberie, când începe sesiunea ordinară. Dacă votul moţiunii se prelungeşte după 1 septembrie, se încalcă Constituţia”, a explicat Augustin Zegrean pentru Adevărul.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că analizează posibilitatea să sesizeze un conflict juridic de natură constituţională la CCR în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. Premierul a adăugat că în 30 de ani nu a existat aşa ceva şi anume depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În replică, social-democraţii i-au transmis premierului că singurul conflict constituţional este că el a patronat furtul din bani publici sub paravanul pandemiei. PSD mai spune Guvernul Orban a sabotat intenţionat sănătătea românilor şi nivelul lor de trai, fapt pentru care Executivul trebuie dat jos.

Politica