miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia închide cluburile de noapte și măștile de protecție devin obligatorii în spațiile deschise

Italia impune o serie nouă de restricții în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus, după ce s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri în weekend.

Astfel, acesta a crescut cu peste 1.000 de confirmări, mai ales în rândul tinerilor. Medicii au dat vina pe viața de noapte, întoarcerea din concedii a rezidenților și nepăsarea generației tinere pentru creșterea sporită.

„Nu putem anula sacrificiile făcute în lunile trecute. Prioritatea noastră trebuie să fie aceea de a deschide şcoli în septembrie, în deplină siguranţă ”, a declarat Roberto Speranza, Ministrul Sănătăţii din Italia, potrivit Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Restricțiile dure vor intra în vigoare de luni, 17 august și vor dura până la începutul lunii septembrie, informează autoritățile.

Cluburile de noapte vor fi oficial închise, iar măștile de protecție devin obligatorii în spațiile publice între orele 18.00 – 6.00 în zonele aflate în apropierea barurilor și restaurantelor, dar și în zonele foarte aglomerate.

De asemene, autoritățile din Italia au anunțat, sâmbătă, că extind obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria, măsura fiind valabilă până la data de 7 septembrie 2020.

Persoanele vizate de această decizie vor completa, la intrarea în Italia, un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic, dar unele regiuni ar putea introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID19.

Politica