vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eugen Teodorovici nu a semnat moţiunea de cenzură

204 parlamentari au semnat moţiunea de cenzura a PSD până în acest moment, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Eugen Teodorovici, aflat la cuţite cu Marcel Ciolacu, e singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea.

În ceea ce priveşte o propunere pentru funcţia de prim-ministru, Ciolacu a spus că PSD are deja pregătită o persoană, însă nu i-a dezvăluit numele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot duminică, fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a anunţat că moţiunea de cenzură va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor, dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”.

Preşedintele Pro România Victor Ponta a declarat duminică la România TV că nu crede în şansele de reuşită a moţiunii de cenzură în cazul în care UDMR nu va vota în favoarea ei.

„La moţiune se va întâmpla că nem tudom. Dacă domnul Iohannis a spus Jó napot kívánok PSD, eu voi spune că dacă UDMR votează cu PNL nu trece moţiunea. Să vedem atunci cum va fi io no pot kivano PNL”, a declarat Victor Ponta într-o intervenţie la Realitatea TV.

Calculele politice arată însă că dacă PSD, ALDE şi Pro România se mobilizează şi adună şi câteva voturi de la independenţi sau deputaţi ai minorităţilor, Opoziţia ar strânge în jur de 240 de voturi, depăşind cele 233 de voturi necesare pentru a demite Guvernul.

Politica