vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orban, la drumul expres Craiova-Piteşti: „Progresul pe tronsonul 1 este de 13%, iar pe tronsonul 2 progresul este de peste 30%”

Lucrările de construcţie a Drumului Expres Craiova-Piteşti sunt în derulare, progresul pe tronsonul 1 fiind de 13%, iar pe tronsonul 2, de 30%, după cum a precizat premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dolj. Celelalte două tronsoane sunt în aşteptare.

“Drumul Expres Craiova – Pitești a fost gândit odată cu investiția făcută de Ford la Craiova. Realizarea Drumului Expres Craiova-Pitești a fost cuprinsă în memorandumul semnat de Guvernul României cu compania Ford. Ca ministru al transporturilor, în 2008, am realizat studiul de fezabilitate și am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, repet, în 2008. Din 2008 până în urmă cu aproximativ doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic privitor la drumul expres. Iată că astăzi prinde viață. Două tronsoane sunt în execuție – tronsonul 1 și tronul 2. Progresul pe acest tronson, tronsonul 1, este de 13%, iar pe tronsonul 2 progresul este de peste 30%. Mai avem două tronsoane – tronsonul 3 și tronsonul 4. Pentru ambele tronsoane, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat licitația și a desemnat câștigătorul. A fost desemnat câștigătorul care a avut cea mai bună ofertă, cu cel mai bun preț și care și-a şi demonstrat capabilitatea tehnică în construcția tronsonului 2. Nu s-a putut semna contractul până astăzi, pentru că o companie care a participat la licitație a contestat licitația – e vorba de China Railway, o contestație neîntemeiată, care nu are nicio bază și care sperăm să fie soluționată cât mai repede de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să accelereze toate marile proiecte de infrastructură de transport. Avem proiectate extrem de multe investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și avem progrese evidente pe toate tronsoanele de autostrăzi, de drumuri expres, tronsoane de modernizare a căilor ferate din România și pe alte investiții destinate modernizării infrastructurii de transport din România”, a spus Orban în Dolj.

De la şantierul drumului expres, Ludovic Orban a plecat la Avioane Craiova, unde are loc semnarea contractului ”Revitalizarea și modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configurația IAR 99 SN”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica