vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum a ajuns Paul Papp la CSU Craiova: „Ne cunoșteam deja”

Echipa patronată de Mihai Rotaru va avea o apărare mult mai experimentată în sezonul viitor. Oltenii i-au transferat pe fundașii Paul Papp și Marius Constantin. Se pare că cei doi apărători nu le promit prea multe fanilor din Bănie, dar sunt conștienți că obiectul echipei din ediția viitoare de campionat este unul clar: titlul.

Cu puțin timp înainte să fie prezentat oficial, se știa că Paul Papp va ajunge la Craiova alături de Alexandru Tudorie. Chiar președintele alb-albaștrilor, Sorin Cârțu, spunea că este vorba doar de câteva detalii: „Mai sunt câteva detalii de pus la punct cu Tudorie și Papp, dar discuțiile sunt avansate și mai mult ca sigur vor semna. Eu zic că sunt două soluții super, echipa avea nevoie de ei. Vom avea o concurență care va genera progres în echipă”, a spus Cârțu.

La scurt timp, Paul Papp și-a luat rămas bun de la fosta echipă: „Mulțumesc Sivasspor pentru tot ce mi-ai oferit! A fost o onoare să evoluez pentru acest club și pentru oraș! Contractul meu s-a încheiat și aș dori să urez tuturor mult succes în următorul sezon și în Europa League! Sper să ne revedem! Toate cele bune președintelui clubului și întregului staff! Vă iubesc!”, a fost mesajul postat de fotbalist.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul fundaș al Craiovei a dezvăluit că nu a fost greu ca Mihai Rotaru să îl convingă să semneze. Papp spune că a fost primit bine în vestiarul echipei și că se va lupta la titlu alături de noii colegi: „Domnul Rotaru m-a sunat duminică dimineață, am discutat. A fost destul de ușor să mă convingă, mai ales că ne cunoșteam deja. Este un om serios, mi-a pus la dispoziție tot ce mi-a promis, iar familia mea este fericită aici. Ne vom lupta cu noi la titlu, în primul rând. Apoi vor fi echipe care ne vor pune probleme, dar vom fi focusați meci de meci. Băieții m-au primit foarte bine, majoritatea mă cunoșteau. La vizita medicală a fost ok, totul bine. Eu m-am pregătit și de acasă, iar acum mergem în Austria să facem un cantonament bun”, a declarat fundașul, potrivit Realitatea Sportivă.

Format la Unirea Dej, Papp a mai jucat în carieră la FC Botoşani, FC Vaslui, FC Farul Constanţa, Chievo Verona, Astra Giurgiu, FCSB, Wil (Elveţia), Karabukspor (Turcia), iar în ultimii doi ani a evoluat la Sivasspor (Turcia). A câştigat în carieră un titlu de campion cu FCSB, precum şi două Cupe ale României, cu Astra Giurgiu şi FCSB.

Craiova a pus mâna și pe un veteran al fotbalului Românesc. Aflat în vizorul lui Rotaru de mai mult timp, Marius Constantin a fost una dintre principalele ține din această vară. După ce Tamaș a ales să plece în Liga 2, oltenii au decis să-l transfere direct pe apărătorul rapidist. Acesta nu este singura dacă mai există o rivalitate atât de mare între Craiova și Rapid.

„Fanii Craiovei șă știe că am venit cu inima deschisă, să joc fotbal, sa ajut cu experiența mea și clubul sa-și îndeplinească obiectivele. Nu știu dacă mai este o rivalitate că în trecut, cu Craiova, Rapid, Dinamo, Steaua. Mai sunt câteva formalități, dar în principiu, plec mâine cu echipa în Austria. N-a venit Bonucci la Craiova ca să rezolv eu totul în apărare. Sunt mai mult un Chiellini în pandemie. Încercăm fiecare să facem cât mai bine”, a spus Marius Constantin într-o intervenție la Digi Sport Special.

Constantin a ajuns la vârsta de 35 de ani și este cotat la 300.000 de euro. Veteranul a câștigat două Cupe ale României și o Supercupă cu Rapid, dar și o Supercupă cu ASA Târgu Mureș. În cariera sa, fundașul a mai evoluat la FC Brașov, Rapid, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, Jiangsu, Viitorul și Gaz Metan.

Politica