sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a plecat în cantonament fără 4 fotbaliști!

Elevii lui Bergodi au plecat în Austria, pentru a începe pregătirea noului sezon: „Gata mini-vacanța! Alb-albaștrii se întorc la treabă și pleacă  într-un stagiu de pregătire în Austria până la debutul noului sezon”, a fost mesajul postat de club pe pagina oficială de Facebook.

Craiova începe pregătirea pentru noul sezon cu un amical împotriva puternicei formaţii din Cehia, Viktoria Plzen. Vicecampioana Cehiei are un lot cotat la 25 de milioane de euro, cei mai bine cotaţi fotbalişti fiind Jakub Brabec şi Lukas Kalvach. Adversara oltenilor a terminat campionatul pe 2 în spatele Slaviei Praga, dar în faţa celor de la Sparta. Formaţia este antrenată de Adrian Gula (45 de ani).

Meciul va avea loc astăzi și va fi urmat de o altă partidă de pregătire, programată sâmbătă, contra celor de la Swarovski Tirol, echipă ce doar a retrogradat din prima ligă din Austria. Formaţia austriacă are un lot cotat la 6 milioane de euro, cel mai bine cotat jucător fiind Kekvin Yeboah, care are o cotă de piaţă de numai 400 de mii de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare că nu mai puțin de 4 fotbaliști lipsesc din lotul pe care Cristiano Bergodi l-a trimis în Austria. Dacă Mihai Roman are probleme de sănătate și absența lui nu este o surpriză foarte mare, alți trei alb-albaștrii au fost lăsați acasă: Qaka nu a ajuns pe tărâm austriac. Mijlocașul este dorit în Elveția, iar la Craiova are concurență destul de mare. Pe postul acestuia, trupa din Bănie îi are pe: Cicâldău, Nistor, Mateiu, Ivanov și Screciu.

Alex Mățel a fost și el lăsat în țară. Apărătorul adus de Pițurcă nu a mai fost folosit de cânt antrenorul ce l-a convins să semneze cu Craiova s-a despărțit de club. Vlădoiu este titularul postului de fundaș dreapta, iar noua achiziție, Paul Papp poate fi și el o soluție.

Cea mai surprinzătoare absență din cantonament este cea a lui Cosic. Fotbalistul a arătat că poate fi un component important pentru echipă, dar se pare că Bergodi nu s-a lăsat convins de calitățile fundașului. Craiova îi mai are la dispoziție, pentru centrul defensivei, pe: Bălașa, Acka, Marius Constantin și Paul Papp. Totodată, Screciu poate evolua și el în apărare.

Cantonamentul alb-albaștrilor a început fără antrenor. Cristiano Bergodi a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și va rata startul pregătirilor.

Președintele Craiovei, Sorin Cârțu, a spus că Bergodi a avut câteva probleme respiratorii din cauza virusului, dar acum se simte mai bine: „Am vorbit cu el, este bine. I se acordă foarte multă atenție. Este pe un drum ascendent, să spun așa. La un moment dat a avut o dificultate în respirație, dar acum este bine. Este tratat pentru pneumonie, este sub control. Se preconizează că în două-trei zile va ieși din spital. Dacă nu pleacă acum cu echipa în Austria, vineri o să vină și el”, a spus Cârțu, la Digi Sport Special.

Lotul de jucători deplasat în Austria: Mirko Pigliacelli, Andrei Marinescu, Laurențiu Popescu, Stephane Acka, Marius Constantin, Mihai Bălașa, Paul Papp, Vladimir Screciu, Nicușor Bancu, Ionuț Mitran, Ștefan Vlădoiu, Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu, Alexandru Cicâldău, Marian Danciu, Dan Nistor, Vasile Constantin, Antoni Ivanov, Cristi Bărbuț, Valentin Mihăilă, Ștefan Baiaram, Andrei Ivan, Elvir Koljic și Alexandru Tudorie.

Politica